Advocaat verkeersrecht

VERKEERSZAKEN – Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan vreselijke gevolgen hebben. Ook al bent u zelf met zwaar letsel uit het ongeluk gekomen, als de Officier van Justitie meent dat het ongeluk u verweten kan worden, kunt u voor de Strafrechter ter verantwoording worden geroepen. Dit kan zeer onrechtvaardig aanvoelen. De impact van dit strafproces op uw leven en welzijn is vaak groot. Het is belangrijk dat u een advocaat heeft die naast u staat, die betrokken is bij uw welzijn en tegelijk beschikt over voldoende vaardigheden om de juridische vertaalslag in de verdediging te maken.

Al bent u voor uw werk dagelijks op de weg en heeft u nog nooit een overtreding begaan, wanneer u wordt aangehouden onder invloed van alcohol, bestaat de mogelijkheid dat uw rijbewijs wordt ingenomen. U mag dan niet meer rijden. Directe bijstand van een advocaat verkeersrecht is dan noodzakelijk om zo snel als mogelijk uw rijbewijs weer terug te krijgen, zodat u uw dagelijkse werkzaamheden weer kunt uitoefenen.

Als u denkt dat alleen de Officier van Justitie en de Strafrechter straffen uitdelen in verkeerszaken, dan komt u van een koude kermis thuis. Het is namelijk ook mogelijk dat u post ontvangt van het CBR. Het CBR kent verschillende procedures waarbij uw rijbewijs ongeldig verklaard wordt. Denk bijvoorbeeld aan het alcoholslot en de invorderingsprocedure. Hoewel de procedure tegen het CBR formeel buiten het strafrecht valt, is het zozeer met het strafrecht verbonden, dat wij u ook hierin kunnen bijstaan.